Filiaalleider Wim aan het woord


“Als filiaalleider ben ik aan de ene kant bezig met het coachen van mijn medewerkers, maar aan de andere kant draai ik gewoon ook mee in de verkoop. Geen enkele werkdag is standaard te noemen.  Alles hangt af van de klanten die binnenkomen, die zijn allemaal met hun eigen projecten bezig en op basis daarvan wordt onze dag gevormd. Op rustigere dagen houden we ons dan weer bezig met bijvoorbeeld showroomveranderingen. Het is zeker afwisselend te noemen!” 


Erin gesmeten maar goed opgevangen

“Ik ben 3 jaar geleden gestart, en dat meteen als filiaalmanager. Ik ben toen na een opleidingsperiode in een ander filiaal eigenlijk gewoon in de job gesmeten, maar de regiomanager heeft mij gelukkig heel goed opgevangen.”


Het werk blijft op het werk en vakantie is vakantie

“Ook de balans tussen werk en privé zit prima. Op mijn vorige job zat ik vaak ’s avonds, in de weekends en zelfs in de vakanties nog met mijn job in mijn hoofd. Dat vind ik niet prettig, je moet het werk op het werk kunnen houden en vakantie is vakantie. Dat gaat hier veel beter. Zo zijn er bijvoorbeeld de 2 sluitingsdagen die ervoor zorgen dat je altijd een volledig weekend hebt. Ik heb sinds ik bij X²O werk geen enkel probleem ervaren met mijn werk-privébalans. Over vakanties wordt onderling overlegd, en er wordt met iedereen rekening gehouden.

Talenten krijgen kansen

“X²O voorziet tegenwoordig ook meer en meer opleidingsmogelijkheden. Ik heb zelf al verschillende verkoopsopleidingen gehad, en zelfs een heftruckopleiding. De dingen die je daaruit leert zijn niet alleen voor je job, maar ook op persoonlijk vlak een meerwaarde. Naast de verkoopsopleidingen, die worden uitbesteed aan externe firma's is er ook op de werkvloer ruimte om bij te leren. Dat is ook deels mijn taak. Als ik een opleiding krijg vanuit het hoofdkantoor, dan is het aan mij om dat ook door te geven aan het personeel in de winkel. Dat gebeurt dan door met hen eens mee te lopen, hen tips te geven, en dat werkt heel goed zo.“


"Ik zie in mijn omgeving wel dat mensen met talent hier veel kansen krijgen om verdere stappen in hun carrière te zetten. Inzet wordt echt opgemerkt, en dat resulteert in nieuwe mogelijkheden en doorgroeikansen.”

X²O telt

Kopjes koffie per dag

Kopjes koffie per dag

X²O showrooms

X²O showrooms

Pooltornooien per week

Pooltornooien per week

Fietstochtjes per week

Fietstochtjes per week

X²O funday per jaar

X²O funday per jaar

Opleidingen per week

Opleidingen per week

X²O op LinkedIn Let's connect on LinkedIn!