Transport Coördinator

Legio Group is de overkoepelende organisatie achter de winkels X²O en Overstock. Ze bieden logistieke ondersteuning voor een 65-tal verkooppunten verspreid over België en Nederland en garanderen met hun geoliede logistieke organisatie een perfecte service naar hun klanten toe. Het bedrijf heeft dan ook een sterke reputatie opgebouwd en is in volle groei. 


JOUW FUNCTIE

 • Als Transport Coordinator ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de logistieke organisatie van de rechtstreekse leveringen naar onze klanten en naar onze showrooms via verschillende lange termijn partners.
 • Je maakt de dagelijkse planning voor de distributie naar onze eindklanten op (als back-up van de planners) en stelt deze processen bij waar nodig.
 • Je volgt onze externe koerier partners op, zowel op micro- als macro level. Je bewaakt de operationele kwaliteit en verzorgt de forecasting. Ook de configuratie in onze systemen passeren jouw handen.
 • Je volgt de facturatie van de verschillende partners op en zet aan de hand hiervan de nodige bijsturingen betreft claims.
 • Je neemt actief deel aan operationele meetings, je negotieert tarieven en processen en volgt de diverse KPI’s nauw op.
 • Met jouw breed inzicht analyseer, initieer en implementeer je - in overleg met de transportmanager -  verbeteringen in de logistieke ICT en business processen om de kostenefficiëntie van de distributie permanent te garanderen en verbeteren.
 • Je zorgt voor een goede samenwerking met de andere supply chain departementen (aankoop, 3PL spelers, transporteurs en sales). Je werkt hiervoor nauw samen in een team van 11 logistieke collega’s en rapporteert transport manager.
 • Je volgt de innovaties in de logistieke wereld nauw op en stelt continu de bestaande processen en werkwijzen in vraag, met als doel de klant (zowel intern als extern) optimaal te bedienen tegen de beste aanvaardbare kost


JOUW PROFIEL

 • Je beschikt minimum over een bachelor diploma en hebt minstens 5 jaar relevante ervaring achter de rug.
 • Je bent goed georganiseerd, hebt een probleemoplossende houding, houdt een sterke helikopter view en kan zelfstandig de juiste prioriteiten stellen, ook tijdens de piekmomenten.
 • Je bent stressbestendig en flexibel.
 • Teamplayer, klantgerichtheid en multitasking zijn voor jou kernwoorden.
 • Je bent analytisch ingesteld maar hebt even goed een hands on, no-nonsense mentaliteit, niet bang om de koe bij de horens te vatten en operationeel mee te draaien.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (zowel telefonisch als schriftelijk) in het Nederlands, Frans en Engels. Duits is een pluspunt


  ONS AANBOD

  • We bieden je een afwisselende job in een snel groeiende no-nonsense retailketen met ruimte voor initiatief.
  • Je komt terecht in een tof jong dynamisch team.
  • Je krijgt een competitief salarispakket, aangevuld met extra legale voordelen (vb hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, …).


  No-nonsense, dat is X²O op en top. What you see is what you get. Geen hiërarchische wirwar, maar rechtstreekse communicatielijnen. X²O vormt een hecht team, waar betrokkenheid en eerlijkheid centraal staan. Kortom, X²O voelt goed!

  De cultuur van X²O opsnuiven? Neem gerust een kijkje via www.werkenbijx2o.be

  INTERESSE?

  Stuur nu je CV en motivatiebrief via onderstaand formulier. 
  Je reactie wordt snel en confidentieel behandeld.

  #1: Samen voor één doel

  Badkamerdromen realiseren, doen we samen. Daarbij is iedereen even belangrijk.
  Meer weten?

  #2: De mens – jij dus – staat centraal  
  Onze enthousiaste medewerkers zijn ons belangrijkste visitekaartje. 
  Meer weten?

  #3: Je krijgt alle ruimte om te schitteren  

  Opleiding, coaching en continu bijleren. En dat op je eigen tempo. 
  Meer weten?

  #4: Je bouwt mee aan een succesvol concept

  Een succesverhaal, vandaag en morgen, waaraan jij kunt meebouwen. 
  Meer weten?

  #5: Je krijgt mooie voorwaarden  

  We zijn een van de beste betalers in onze sector.
  Meer weten?

  Solliciteer nu!

  X²O telt

  Kopjes koffie per dag

  Kopjes koffie per dag

  X²O showrooms

  X²O showrooms

  Pooltornooien per week

  Pooltornooien per week

  Fietstochtjes per week

  Fietstochtjes per week

  X²O funday per jaar

  X²O funday per jaar

  Opleidingen per week

  Opleidingen per week

  X²O op LinkedIn Let's connect on LinkedIn!